Serge Boussen Osteopaat

Na mijn vierjarige sportopleiding en tweejarige massagetherapiestudie merkte ik dat ik me verder wilde verdiepen in het menselijk lichaam. Zelf had ik al goede ervaringen bij een osteopaat. Ik vind het fijn om mensen te helpen. Wanneer er klachten ontstaan kan dit beperkend zijn voor het functioneren van mensen. Als osteopaat kan ik bijdragen aan de levenskwaliteit van mensen door klachten te verminderen of te verhelpen.

Na mijn osteopathiestudie aan de IAO (International Academy of Osteopathy) te Gent, ben ik verzeild geraakt in Zwitserland. Ik heb hier 3 jaar lang veel ervaring opgedaan in het behandelen van zowel volwassenen, kinderen als baby’s.

De afgelopen jaren heb ik me bijgeschoold door het volgen van de cursussen “Geïntegreerde Technieken" volgens de Bakker. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar het ontstaan van klachten in samenhang met de embryologische ontwikkeling van het lichaam. Hier zal ik me nog verder in specialiseren voor het behandelen van baby’s, kinderen en volwassenen.

Mijn doel is om als osteopaat in de topsport te werken en zo een bijdrage te leveren aan de prestatie van de (top)sporter. De eerste stap is gezet, ik behandel momenteel de voetballers van Willem II. Topsporters staan altijd onder grote druk. Ondanks ze soms niet volledig fit zijn moeten ze blijven presteren. Er is geen tijd voor rust. Het geeft mij voldoening, wanneer ik een geblesseerde topsporter met de juiste begeleiding weer zo snel mogelijk op het oude niveau kan krijgen.

In mijn vrije tijd ga ik graag een stukje mountainbiken of wandelen met mijn gezin in de prachtige Brabantse bossen.

Opleiding en nascholing

  • The Internation Academy of Osteopathy in Gent
  • Geïntegreerde Technieken volgens de Bakker (Baby's)
  • Dysfuncties van het kaakgewricht in relatie tot het ontstaan van sportblessures
  • Fasciaal Distorsie Model
  • Sportosteopathie (af te ronden in 2021)

Specialismen

In de praktijk behandel ik ook baby's. Baby's die last hebben van krampjes of bijvoorbeeld een voorkeurshouding van het hoofd. Ook het behandelen van onrustige baby's is mijn specialisme. Osteopathie kan ook helpen bij baby's die slecht de borst en/of fles pakken, dit komt ook regelmatig voor.

Door mijn affiniteit met sport behandel ik ook veel (top)sporters met blessures en preventie daarvan. Sporters behandel ik vaak volgens het Fasciaal Distorsie Model. Volgens dit model kunnen verdraaiingen in het onderhuids bindweefsel tot vervelende sportblessures leiden. Door deze verdraaiingen te behandelen kunnen de blessures gedeeltelijk of zelfs geheel verdwijnen. Denk hierbij aan chronische blessures, maar ook na een acuut trauma (enkeldistorsie, zweepslag) kun je bij ons terecht!

Team Klaas OsteopaatWilt u een afspraak maken? Kijk voor beschikbare dagen en tijden in onze online agenda en maak een afspraak.

Snel hulp nodig? Klik hier voor eerstvolgende vrije plekken!