Daan de Bruijn Osteopaat

Door mijn passie voor bewegen en het helpen van mensen, was het voor mij al vroeg duidelijk dat ik osteopaat wilde worden. Ik koos er voor om eerst fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam te studeren om vervolgens direct daarna de opleiding tot osteopaat aan de IAO (International Academy of Osteopathie) te volgen.

Tijdens deze vijfjarige opleiding heb ik gewerkt als fysiotherapeut in verschillende settingen (kliniek, eerste lijn en topsport) en heb ik regelmatig gastlessen mogen verzorgen in binnen- en buitenland.

'Beweging', in de meest ruime zin van het woord, staat voor mij als osteopaat centraal. Een mens dient goed te kunnen bewegen om optimaal te kunnen functioneren. Indien dit niet meer lukt, ontstaan klachten. Een osteopaat spoort bewegingsverlies op van de verschillende lichaamssystemen en optimaliseert deze middels manuele technieken. Mijn toekomstideaal is om osteopathie op een positieve manier bekend te maken bij het grote publiek. Hierin streef ik een best evidice based practice na. Ik hecht dus veel waarde aan de wetenschappelijke onderbouwing van mijn behandelingen en het vak osteopathie in zijn geheel. In de praktijk bied ik extra ondersteuning bij het digitale aspect van de praktijkvoering.

In mijn vrije tijd speelt bewegen ook een belangrijke rol. Ik sport graag. Op dit moment beoefen ik crossfit en ga regelmatig een rondje hardlopen. In het verleden heb ik fanatiek aan judo, schaatsen en wielrennen gedaan.

Opleiding en nascholing

  • Bacheloropleiding tot Fysiotherapeut aan de Hogeschool van Rotterdam
  • Minor: ‘Hoofd’-zaken en capitale beslissingen aan de Hogeschool van Rotterdam
  • The Internation Academy of Osteopathy in Zeist
  • Cursus dry needling extremiteiten, Uplands Physiotherapy Clinic
  • Symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden
  • Masterclass 11 hidden mechanisms for hamstring injuries
  • Curses JOIN(T)Forces, preventie van knieblessures
  • Live Surgery Heup-knie, Live Surgery Enkel-voet
  • Evolutionary Medicine within the Osteopathic Field
  • Sports Osteopathy aan Bucks New University en The International Academy of Osteopathy (start september 2020)

Specialismen

Ik behandel veel mensen met pijnklanten zoals lage rugklachten, nekpijn, hoofdpijn en migraine en stress gerelateerde klachten.

Door mijn voorliefde voor sport en bewegen en mijn ervaring als fysiotherapeut in de topsport, behandel ik veel sporters met een verscheidenheid aan blessures (posttraumatische klachten). In het behandelplan neem ik ook preventie van blessures mee.

Door mijn werkervaring als fysiotherapeut in het ziekenhuis, ben ik goed in de behandeling van mensen in postoperatieve trajecten.

Team Klaas OsteopaatWilt u een afspraak maken? Kijk voor beschikbare dagen en tijden in onze online agenda en maak een afspraak.

Snel hulp nodig? Klik hier voor eerstvolgende vrije plekken!